Un any més, hem cuidat el nostre tió des del primer dia, i l'últim dia el vam trobar al menjador apunt i preparat per poder-lo cagar, com sempre va ser molt generós!
AQUEST MATÍ HEM ANAT TOT XINO-XANO AL CENTRE CULTURAL A VEURE L'ESPECTACLE "EL COL·LECCIONISTA DE PORS", EL PROTAGONISTA ENS HA EXPLICAT QUE ELL TENIA MOLTES PORS I ENS HA DIT QUÈ PODEM FER PER FER-LES PETITES; SI HO VOLEU SABER PREGUNTEU, QUE NOSALTRES JA HO SABEM! 😜
EL PROPER DIMECRES 13 AL MATI, ANIREM AL CENTRE CULTURAL A VEURE L'ESPECTACLE EL COLECCIONISTA DE PORS DE LA COMPANYIA L'ESTENEDOR, US EN DEIXEM UN PETIT TAST:
Ahir vam tenir una altra visita molt especial del Bufalletres! Va tornar a la nostra classe per veure les capses que tots els nens i nens amb molt esforç i il·lusió van treballar amb les seves famílies!
Els va felicitar a tots, li van agradar molt totes les capses pel nostre museu, va ser molt emocionant i no podia marxar sense deixar-nos un record! Perquè no deixem mai de llegir!!! Ho voleu veure?
Dimarts a la tarda vam compartir la tarda amb els nens i nens de P4! Els vam voler mostrar i explicar les nostres capses de contes del Bufalletres i ens va agradar molt passar aquesta estona plegats!
Com
bé ja sabeu, aquesta setmana hem iniciat el nou projecte de l'Edat Antiga!!! Us animem a seguir portant tota aquella informació que els
vostres fills/es trobin interessant i així plegats poguem construir
nous coneixements sobre el tema.
A
continuació us deixem un tastet de com ha estat l'inici del projecte,
començant amb un taller de mosaic romà que ens va tenir molt
concentrats i també veureu com tot jugant cooperativament anavem
aprenent coses noves sobre ROMA!
El passat 31 d'octubre els alumnes de cicle inicial vam anar d'excursió al bosc de Can Robert desde la Torre de l'Àngel. Va ser un dia esplèndid on vam poder disfrutar de la natura i dels colors i fruits que ens ofereix la tardor!!!!
A mig matí, ens vam posar per equips i vam fer una estona de jocs relacionats amb la tardor i també vam comptar amb un pare voluntari expert en boscos forestals que ens va explicar coses molt interessants!!
El proper dimarts 31 d'octubre anirem a Can Robert (Parc natural de Sant Llorenç del Munt) a passar el dia, recordeu que cal anar amb calçat de muntanya, gorra i xandall.
El proper dilluns 9 d'octubre vindrà en Cesc Serrat, el Bufalletres, a fer-nos la primera visita, on ens explicarà contes i ens posarà deures molt divertits.
Per fi hem fet els tallers d’animals i hem aprés un munt de coses i hem
pogut observar i tocar els animals vertebrats i invertebrats que ens han
portat. Una llista ben llarga d’animals: un ratolí, una serp, una tórtora, una
tortuga, una granota, una taràntula, un cuc, cargols, un escarabat, uns
insectes-pals, un escorpí dissecat, un gueco (sargantana), un escarabat
xiulador de Madagascar, petxines, capolls d’eruga i d’escarabat, pells de
taràntula i de serp, insectes vius i dissecats, penal d’abelles, pell d’eruga,
una aranya de plàstic on hem pogut veure la seva part interna...
També hem pogut observar els insectes i la taràntula d’aprop amb una lot i
una lupa.
Ha sigut una gran experiència i, tot i que en alguns moments teníem una
mica de por i de fastig alhora, ho hem superat! Ens ha agradat moltíssim!!!!
Per últim, agrair al Jordi de Bioescola, la seva paciència i devoció pels
animals. Fins un altre!
Seguim fent activitats relacionades amb el projecte: expliquem als companys/es el que hem treballat a casa, juguem amb diferents materials, pintem mandales d'animals... Agraïm, una vegada més, la vostra col·laboració i implicació!
El proper DIMARTS 6 DE JUNY membres de l’associació Bioescola vindràn a fer-nos dos tallers a la classe relacionats amb els animals. Els podrem mirar, tocar, aprendrem coses noves, podrem fer preguntes...! En el taller es tractarà la biologia dels animals (característiques taxonòmiques, morfologia i adaptacions al medi), així com aspectes de consciència mediambientals, el respecte als éssers vius i la seva importància pel planeta.
Ens imaginem que s'han descobert una sèrie d'espècies noves d'animals i hem de muntar una petita fitxa on hi consti: el seu nom, l'hàbitat on viu, què necessita per viure i què és el que més li agrada fer. Us deixem un petit recull de tot el procès i una mostra d'alguns diorames ja acabats. Hem deixat volar la imaginació!
Avui hem anat a l'Arxiu Històric de Terrassa a fer una mostra de la cantata de l'Avi Pelacanyes per tots els veïns i veïnes del barri! Ens ha quedat moolt bé i ens han aplaudit molt!
El proper dia 29 maig els nens i nenes de primer de la nostra escola prendran part a una de les activitats de celebració del 50è aniversari de l'associació de veïns del barri del segle XX. Des de l'escola ens hem volgut afegir a aquesta celebració del nostre barri, coincidint també amb la seva festa major, tot interpretant per als veïns i veïnes una versió de la cantata de l'avi pelacanyes que faran la setmana abans al teatre principal. Es tracta d'una versió una mica més reduïda que tindrà lloc a l'arxiu històric a les 11'30, i que està adreçada a tots els veïns i veïnes. Els nens i les nenes estaran a l'escola de nou a les 12'30 perquè els pogueu recollir amb normalitat.
Hem preguntat a tots els nens i nenes de tota l'escola quin era el seu animal preferit. Han escrit a un paperet individualment quin era i després a la classe hem fet el buidatge per grups. Cada grup s'encarregava de fer la gràfica dels animals votats de cada nivell (P3-P4-P5-1r-2n-3r). Al final, ha sortit que els tres animals preferits pels nens i nenes de tota l'escola són: el guepard, el gat i el cavall. Que bé que ens ho hem passat! I mentrestant, hem après a fer gràfiques i a fer buidatge d'informació.
Famílies, com molt bé sabeu, aquesta setmana hem començat el projecte lliure. Els nens i nenes han triat que volen aprendre més coses sobre els animals. Així doncs, ens posem en marxa i fem els grups de treball que ens serviran per anar introduïnt el treball cooperatiu. Cada grup s'encarregarà de buscar informació sobre un tema determinat... Aquests són els temes i grups que han sortit!
Comencem a obrir les capses personalitzades de cada nen/a on hi han posat tot el que és significatiu per ells/es i els agrada. Després ens ho han explicat i ens ha agradat mooolt! Estigueu atents que anirem penjant-ne més!
Aquesta
setmana hem visitat l’hort i hem parlat de què necessiten les plantes per
viure, del procés de pol·linització, de quines parts ens podem menjar depenent
de la planta (arrel, fulla o fruit)… Hem observat i realitzat grans descobriments:
diferents tipus d’insectes, les faves que van creixent, el bròquil que comença
a créixer… Ens ha agradat molt! Un altre dia hi tornarem!
Després de tot l'esforç dels nens i nenes i les seves famílies d'elaborar els arbres genealògics, us volem agraïr a tots i totes la vostra col·laboració. Aquí podreu veure un recull de les diferents presentacions dels vostres fills/es. Esperem que us agradin!
EL PROPER DIVENDRES 31 ANIREM A BARCELONA, A L'AUDITÒRI.
Allà descobrirem la música de Johann Sebastian Bach de la mà del saxofonista Llibert Fortuny. Un passeig amb amics durant el qual podrem escoltar els hits d’aquest geni del Barroc arranjats en clau de jazz i interpretats amb instruments dels segles XX i XXI.